Pažitka
Název:

Kefty s grilovanou zeleninou


Kefty s grilovanou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso500 g
cibule3 ks
sůl špetka
koření čubrica1 lžíce
drcený pepř1 - 2 lžičky
jemně nasekaná petrželka2 lžíce
olej trochu
Příloha:
jakákoliv zelenina (cuketa, lilek, rajče...) dle chuti
Postup přípravy:

Takové vynikající hovězí na špejli, nic víc.

Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme. Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily. Z masa tvarujeme válečky, do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku. Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.

Příloha: jakákoli zelenina, kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka. Cuketu a lilek posolíme a necháme "vyronit", osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata též posypeme kořením. Z každé strany chviličku  grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já. Na talíř jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno