Ingredience: | |
hovězí maso | 500 g |
cibule | 3 ks |
sůl | špetka |
koření čubrica | 1 lžíce |
drcený pepř | 1 - 2 lžičky |
jemně nasekaná petrželka | 2 lžíce |
olej | trochu |
Příloha: | |
jakákoliv zelenina (cuketa, lilek, rajče...) | dle chuti |
Takové vynikající hovězí na špejli, nic víc.
Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme. Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se nepálily. Z masa tvarujeme válečky, do každého vmáčkneme špejli a maso uhladíme rukama namočenýma v oleji do úhledného válečku. Kefty upečeme na grilu, nebo v troubě. Při pečení je podle potřeby potíráme olejem.
Příloha: jakákoli zelenina, kterou máte rádi. Já volila cuketu, lilek a rajče. Ty nakrájíme na kolečka. Cuketu a lilek posolíme a necháme "vyronit", osušíme a posypeme opět kořením čubrica. Rajčata též posypeme kořením. Z každé strany chviličku grilujeme nebo opečeme na pánvi na másle jako já. Na talíř jsem ke každé porci přidala kopeček AJVARU.
Podrobné info: