Pažitka
Název:

Kejlovic koláčky


Kejlovic koláčky


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka300 g
máslo250 g
tavený sýr3 trojúhelníčky
sůl špetka
Náplň:
domácí marmeláda, nebo povidla dle potřeby
mleté oříšky dle chuti
rum dle chuti
Postup přípravy:

V jednom dílů našeho pořadu Vaříme s Vendy, jsem vám ukazovala Kejlovic koláčky z taveného sýru, které nám upekla a zaslala Jitka Mátlová - Jíťo, ještě jednou moc děkujeme. No, a protože nám doma moc chutnaly, tak jsme je musely upéct. Díky tomu, že jsou tyto koláčky opravdu maličké, tak jsem je zařadila do našeho vánočního cukroví.

Máslo povolené v pokojové teplotě proděláme s hladkou moukou, přidáme špetku soli a tavený sýr. Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut v lednici odpočinout. Poté z těsta uděláme kuličky a klademe na plech. Já jsem měla z uvedené dávky 3 plechy a na každém z nich 50 kuliček. Do kuliček obrácenou vařečkou uděláme důlek.

Náplň si připravíme tak, že do pikantnější marmelády, nebo povidel přidáme mleté oříšky a kapku rumu. Směs musí být tak "hustá", aby netekla. Pak již jen po mocí cukrářského sáčku naplníme důlky a koláčky jsou připravené do trouby. 

Koláčky pečeme na 170°C do růžova a po upečení necháme koláčky lehce vychladnout a nakonec obalujeme v moučkovém cukru.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno