Pažitka
Název:

Kešu-arašídové čokoládové kuličky ve skořicovo-kakaovém kabátku


Kešu-arašídové čokoládové kuličky ve skořicovo-kakaovém kabátku


Ingredience:
Ingredience:
arašídy a kešu ořechy100 g
med či jiné sladidlo2 lžcíe
kakaový prášek Troubelice2 lžíce
kakaová hmota Troubelice50 g
kakaové máslo Troubelice20 g
rostlinné mléko (já měla kokosové)4 lžíce
vanilka dle chuti
Na obalení:
kakaový prášek2 lžíce
mletá skořice1/2 - 1 lžíce
kokosový cukr2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Příprava dortu si vyžádala přípravu dekorace na dort. Přemýšlela jsem, čím ozdobit medový dost a čokoláda se k dortu skvěle hodí, a tak vznikly tyto kuličky, které jsou naprosto hříšné a extrémně jedlé.

A nyní k přípravě. Den předem si namočíme arašídy a kešu ořechy. Já vše máčím v jedné sklenici. Následující den přecedíme, vložíme do vyšší nádoby, kde budeme vše mixovat, následně přidáme ostatní ingredience. Ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo a kakaovou hmotu, samozřejmě lze případně i čokoláda, následně přidáme med či jiné tekuté sladidlo, vanilku, kakaový prášek a začneme šlehat. Dle konzistence přidáme rostlinné mléko, aby se nám směs lépe šlehala. Já vše šlehám tyčovým mixérem, mixuji na etapy. Našlehám, chvíli nechám a opět takto několikrát a vždy je vše krásně hladké. Připravenou směs dáme vychladit do lednice, krásně nám ztuhne. 

Když je směs dostatečně tuhá, poznáme velmi jednoduše. Lžící vyzkoušíme část odebrat, jakmile půjde ztuha, můžeme se pustit do práce. Nyní už stačí umlít kokosový cukr, melu v sekáčku od Brauna, vysypme do mističky, přidáme skořici, kakaový prášek a zamícháme.

No a už jen stačí vydloubnout požadované množství, obalit a vyválet kuličku. Obalit můžeme opakovaně, aby se vytvořil krásný kabátek. 

Hotové kuličky skladujeme v lednici.

Přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno