Pažitka
Název:

Kešu dezert s jahodovou pěnou


Kešu dezert s jahodovou pěnou


Ingredience:
Ingredience:
kešu - pražené, nesolené100 g
mandlové mléko60 ml
mandlové mléko na namočení kešu
citronová šťáva pár kapek
vanilkový cukr3 lžičky
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Kešu mam moc ráda, a když jsem pročítala recepty na rawmania zaujal mě jeden z receptů, kterým jsem se inspirovala. Řekla jsem si, že když chutná jako smetanový jogurt tak jahůdky by se šikly. Mražených jahod máme ze zahrádky plný mrazák, takže hurá na věc.

Kešu ořechy zalijeme mandlovým mlékem a necháme přes noc v lednici. Já zakrývám alobalem.
Namočené kešu ořechy rozmixujeme, přidáme mandlové mléko. Já dala 60ml, záleží, jak chceme dezert hustý. Přidáme pár kapek šťávy z citrónu nebo limetky, domácí vanilkový cukr (pokud nemáte tak trochu vanilky a vámi zvolené sladidlo), rozmixujeme. Naplníme do pohárů a ozdobíme rozvarem z jahod. Jahody jsem jen krátce prohřála a vyšlehala do pěny. Čerstvé jsem bohužel neměla.

Domácí vanilkový cukr uděláme snadno. Stačí zasypat prázdné vanilkové lusky třtinovým cukrem a uzavřít do dózy.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno