Pažitka
Název:

Kešu pomazánka se šmakounem a hraška máslem


Kešu pomazánka se šmakounem a hraška máslem


Ingredience:
Ingredience:
hraškové máslo s Českým Ghíčkem120 g
přírodní Šmakoun85 g
rozemleté kešu ořechy70 g
mandlové mléko dle potřeby
sůl dle chuti
Hraškové máslo s Českým Ghíčkem:
hraška na zahušťování70 g
voda350 ml
sůl3 g
České Ghíčko Bio70 g
Mahá koření1/2 lžičky
Postup přípravy:

Základ hraškového másla s Ghí má neomezené množství kombinací a rozhodně se k němu budeme vracet. Pomazánky připravené z hraška másla mají vysokou výživovou hodnotu a jsou navíc velmi jemné a chutné.

Hraška máslo rozmixujeme tyčovým mixérem společně se šmakounem, rozemletými kešu ořechy a naředíme na konzistenci pomazánky mandlovým mlékem.

Hraškové máslo s Českým Ghíčkem:

Tento recept najdete na stránkách Ceria tedy výrobci HRAŠKY, já se jej rozhodla připravit z dalšího ryze poctivého českého produktu a to Bio Českého Ghíčka a musím říct, že spojení těchto dvou produktů je neodolatelné, přímo bomba.

Koření mahá krátce orestujeme na Českém Ghíčku, přidáme hrašku a důkladně promícháme, pak hrašku zalijeme vodou a osolíme. Já dala o trošku méně soli, než bylo uvedeno v původním receptu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až je hraška dobře povařená a není cíítit po hrachu. Necháme vychladnout a po vychladnutí vyšleháme v hladký krém. Máslo můžeme použít jako základ pro výrobu pomazánek.

Hraškové máslo můžete použít místo klasického pomazánkového másla. Připravené pomazánky z tohoto másla jsou velmi lahodné a výživné, podáváme s pečivem nebo jako dip. hrašku je důležité v jídle dobře povařit minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toť pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv mouky, nedostatečně povařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Za tento recept velmi děkuji přímo výrobci HRAŠKY, který mi dorazil v podobě letáčku s balíčkem zdravé výživy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno