Pažitka
Název:

Kešu pomazánka se Šmakounem, cibulí, pažitkou, červenou paprikou a limetkou alá "rozhuda"

bez BKM, lepku


Kešu pomazánka se Šmakounem, cibulí, pažitkou, červenou paprikou a limetkou alá "rozhuda"


Ingredience:
Ingredience:
přírodní Šmakoun50 g
kešu ořechy2 hrsti
himalájská sůl dle chuti
České Ghíčko bio, alsan bio či jiný tuk dle chuti
lahůdková madarská paprika Grešíkcca 1 lžička
malá cibulka nebo šalotka1 ks
pažitka dle chuti
mandlové mléko na naředění
limetkacca 1/2 ks
sladidlo dle chuti
pepř čtyř barev dle chuti
Postup přípravy:

Každý den synovi chystám do školky svačinku. Tentokrát jsem koukla na jídelní lístek a vidím pomazánka - ROZHUDA "tak to jsem v koncích" řekla jsem si, ale pak jsem popřemýšlela a řekla jsem i, že by to mohlo jít, a že výsledek by nemusel být vůbec špatný. Tak tedy musím říct, že výsledek není špatný, je naprosto famózní a je to obrovská dobrota. Tato pomazánka rozhodně stojí za vyzkoušení. Luxusní pomazánka, kterou rozhodně zařadím pravidelně a to i na oslavy.

Den předem si namočíme kešu ořechy. Druhý den je slijeme a propláchneme, vložíme do mixéru, kam přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, povolený tuk, najemno nastrouhaného Šmakouna, trošku soli, papriku a mandlové mléko. Vše pořádně našleháme, dle vlastní chuti dochutíme limetkovou šťávou, cukrem a pepřem. Kešu ořechy hodně sají, tudíž s tím musíme počítat. Do druhého dne něco málo vypijí, tudíž se lehce konzistence změní. 

Pomazánku dáme vychladit a pak jen vychutnáváme s oblíbeným pečivem. Můžeme přidat kapii či salát. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno