Pažitka
Název:

Kešu vanilkový pohár s rybízem a borůvkami

bez BKM, lepku, vajec


Kešu vanilkový pohár s rybízem a borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
kešu ořechy120 g
vanilka dle chuti
bambucké máslo1 lžička
kokosové mléko Real Thaicca 200 ml
javorový sirup dle chuti
Ovocný rozvar:
borůvky, černý rybíz dle chuti
Postup přípravy:

Letošní léto je velmi bohaté na vysoké teploty a každé ochlazení je vítáno. Kešu dezerty jsou našimi oblíbenými, ale tento je vážně luxusní. Ta ovocná kombinace má správný šmrnc a zdatně nahradí jogurt. Dokonce moje maminka říkala, že je lepší než jogurt, a že je to velká dobrota. V poslední době si hraji s bambuckým máslem, který dodá dezertům velmi zajímavý šmrnc.

Příprava je velmi snadná. Kešu ořechy namočíme přes noc, ideálně na 8 hodin do vody. Následně vodu slijeme a kešu ořechy propláchneme, vložíme do vyšší nádoby, přidáme sladidlo, bambucké máslo a část rostlinného mléka. Real Thai je jako smetana a skvěle se k sobě s kešu ořechy hodí. Pokud máme vanilku, přidáme ji a vše společně s pomocí tyčového mixéru našleháme. Dle požadované konzistence případně dezert doředíme. 

Na dno skleničky dáme rozvar z ovoce. Já tentokrát zvolila borůvky a černý rybíz. Můžeme ponechat na dně nebo zamíchat a vytvořit velmi zajímavé barevné tóny, které děti baví.

Pak už jen ozdobíme ovocem či ořechy a dáme vychladit.

Přeji příjemné mlsání.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno