Pažitka
Název:

Kmínové kuřecí nudličky


Kmínové kuřecí nudličky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízky450 g
máslo1 plátek (2cm)
celý kmín2 lžičky
větší cibule1 ks
česnek1 velký stroužek
mletá sladká paprika1/2 lžičky
vývar nebo voda250 ml
sůl dle chuti
solamyl rozmíchaný v 50ml studené vody1 lžička
nasekané lístky petržele1 lžíce
Postup přípravy:

Nemáte čas na velké vyvařování a máte prodejnu s masem kousek od domu? Tak to se občas stává i u nás doma a tuhle rychlovku z papiňáku máme často na stole.

Řízky opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké nudličky. 

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. 

Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme orestovat společně s kmínem cibuli a česnek. 

Přidáme nakrájené maso a na silném plameni ho za stálého míchání zprudka osmažíme. Zasypeme mletou paprikou, osolíme, promícháme a ihned podlijeme vývarem. Slabým varem dusíme pod pokličkou doměkka (v papiňáku cca 12 minut).

Poté přidáme nakrájené lístky petržele, přilijeme solamyl s vodou, promícháme a ještě 2 minuty provaříme.

Na přílohu se hodí vařené brambory.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno