Pažitka
Název:

Knedlíky s vajíčkem a slaninou


Knedlíky s vajíčkem a slaninou


Ingredience:
Ingredience:
menší houskový knedllík1/2 ks
menší cibule1 ks
máslo2 lžíce
slanina nebo uzenina kousek
vejce4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
petrželka nebo pažitka dle chuti
nastrouhaný sýr Gouda dle chuti
Postup přípravy:

Když si jeden den vyhodíte z kopejtka s tatarákem ze svíčkový, ten další se zase uskromníte. Věřte mi, že knedlíky s vajíčkem na stole, nemusej nutně způsobit obrácení očí v sloup všech členů domácnosti. Udělejte je prostě trochu líp!

Na másle začneme restovat cibulku spolu s nakrájenou slaninou. Když cibule zesklovatí, přihodíme na malý kostičky nakrájenej knedlík a restujeme do zlatova. Knedlík krásně chytne vůni a chuť másla! No a je skoro po vaření. Stačí už jen vyklepnout vejce, který s knedlíkama zarestujeme, ale jen krátce, aby to nebylo suchý jak cesta, rozumíš. Sůl, pepř a podáváme je nejlíp s trochou strouhanýho sýru, pažitkou a kyselou okurkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno