Ingredience: | |
menší houskový knedllík | 1/2 ks |
menší cibule | 1 ks |
máslo | 2 lžíce |
slanina nebo uzenina | kousek |
vejce | 4 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
petrželka nebo pažitka | dle chuti |
nastrouhaný sýr Gouda | dle chuti |
Když si jeden den vyhodíte z kopejtka s tatarákem ze svíčkový, ten další se zase uskromníte. Věřte mi, že knedlíky s vajíčkem na stole, nemusej nutně způsobit obrácení očí v sloup všech členů domácnosti. Udělejte je prostě trochu líp!
Na másle začneme restovat cibulku spolu s nakrájenou slaninou. Když cibule zesklovatí, přihodíme na malý kostičky nakrájenej knedlík a restujeme do zlatova. Knedlík krásně chytne vůni a chuť másla! No a je skoro po vaření. Stačí už jen vyklepnout vejce, který s knedlíkama zarestujeme, ale jen krátce, aby to nebylo suchý jak cesta, rozumíš. Sůl, pepř a podáváme je nejlíp s trochou strouhanýho sýru, pažitkou a kyselou okurkou.
Podrobné info: