Pažitka
Název:

Koblížky ve skořicovém cukru


Koblížky ve skořicovém cukru


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
krupicový cukr40 g
máslo40 g
žloutek4 ks
droždí30 g
rum3 lžíce
vlažné mléko250 ml
sůl špetka
nastrouhaná kůra z citronu1 ks
olej na smažení
Na obalení:
cukr krupice250 g
skořice2 lžičky
Postup přípravy:

Koblížky jsou věčná klasika, a protože milujeme chuť a vůni skořice, koblížky ve skořicovém cukru jsou pro nás jasnou volbou a málokdy nějaký koblížek zůstane. Když jsem hledala recept na základní těsto, našla jsem jeden v Apetitu, kde o nich píší, že jsou to ty nejlepší koblihy a je to skutečně tak.

Nejprve z droždí, pár lžic vlažného mléka a trošky cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si utřeme máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Přidáme kvásek, rum, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku a zbytek mléka a zpracujte na hladké těsto. Přikryjeme a  necháme na teplém místě ještě 3/4 hodiny kynout. Když máme těsto nakynuté, rozdělíme si ho na menší hromádky a tvarujeme kuličky, které budeme smažit. Že je olej správně rozpálený poznáme tak, že pokud hodíme kousíček těsta, olej nám začne prskat. Koblížky smažíme dozlatova a ještě horké obalujeme v cukru smíchaném se skořicí. 

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno