Pažitka
Název:

Kokosová rýže s mangem a kešu oříšky

vegetariánský recept


Kokosová rýže s mangem a kešu oříšky


Ingredience:
Ingredience:
dlouhozrnná rýže120 g
zralé mango1/2 ks
kešu oříšky hrst
kokosové mléko1/2 plechovky
mražený hrášek1/2 hrnku
červená cibule1/2 ks
česnek2 stroužky
mletý zázvor špetka
mletý římský kmín špetka
mleté kari dle chuti
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
mleté chilli dle chuti
čerstvě nasekaný koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou se nemůžu nabažit kombinace kokosového mléka a kari. Zkouším všelijaké recepty, avšak jeden převyšuje všechny ostatní - kokosová rýže s mangem a kešu oříšky. Pokud nemáte rádi spojení sladké a slané chuti, nebude tenhle recept nic pro vás. Ostatní milovníky exotických chutí tohle jídlo jistě uchvátí svou jednoduchostí a dokonalou chutí. A na závěr nezapomeňte na čerstvé bylinky. Koriandr je v tomto případě skvělou volbou, protože dodá rýži ten správný šmrnc.

Rýži uvaříme doměkka a necháme ji vychladnout. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, mletý zázvor, římský kmín, kari a vše restujeme cca 3 minuty. Poté do pánve vlijeme kokosové mléko, přidáme uvařenou rýži, hrášek a vše promícháme. Jakmile rýže vsákne kokosové mléko, odstavíme pánev z plotny. Hotovou rýži ochutíme solí a mletým chilli. Do ještě teplé rýže vmícháme na kostičky nakrájené mango, kešu a vše posypeme čerstvě nasekaným koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno