Pažitka
Název:

Kokosová "zebra" bez mléka


Kokosová "zebra" bez mléka


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka (můžete částečně nahradit žitnou)2 hrnky
třtinový cukr1 hrnek
kokosový nápoj ALPRO1 hrnek
strouhaný kokos1/2 hrnku
olej3/4 hrnku
vanilkový cukr1 balíček
prášek do pečiva1 balíček
pomerančová kůra2 lžičky
vejce4 ks
sůl špetka
kvalitní kakao3 vrchovaté lžíce
jemný kokos na vysypání formy
Postup přípravy:

Moučníky milujeme všichni, však tento musíte vyzkoušet. Je vláčný, chutný a ještě dobře vypadá. Milovníci kokosu si přijdou určitě na své.

Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme kokosový nápoj a postupně i mouku s kypřicím práškem, kokos a olej. Když vznikne hladké těsto, polovinu přelijeme do jiné nádoby a smícháme s kakaem.

Troubu předehřejeme na 160°C

Formu (kulatého tvaru výšce nejméně 8 cm) vymažeme olejem a vysypeme jemně mletým kokosem. Do středu formy vlijeme tři lžíce světlé směsi, když se začne roztékat, nalijeme do jejího středu tři lžíce směsi tmavé. Tak pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.

Formu vložíme do trouby a pečeme přibližně 45 minut. Po 30 minutách špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené. Pokud na ní stále ulpívá syrové těsto, pokračujeme v pečení.

Formu vyjmeme z trouby (šetrně a bez prudkých pohybů, aby nám nevznikl brousek) a necháme alespoň 30 minut vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno