Těsto: | |
hladká mouka | 100 g |
kokosová drť (po výrobě rostlinného mléka) | 75 g |
změklé máslo | 100 g |
žloutek | 1 ks |
kokosový cukr | 25 g |
sůl | špetka |
Krém: | |
Philadelphia (á 350 g) | 2 balení |
kvalitní čokoláda (á 200 g) | 2 balení |
Můj čokoholik se tetelí blahem, jelikož krém na tartaletkách je prostě nebeský.
Změklé máslo promícháme se žloutkem, cukrem a solí. Přidáme kokosovou drť a znovu pečlivě promícháme, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v chladu asi 20 minut. Poté z těsta rukama vyválíme dlouhý váleček, který si nakrájíme na 12 kousků. Formičky na tartaletky vymažeme (pokud nemáme silikonové) a do každé vtlačíme špalíček těsta a prsty vytvarujeme až k okrajům. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut (dozlatova). Po vyndání z trouby necháme vychladnout ve formičkách a po zchladnutí lehce vyklepneme. Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a postupně zašleháváme do Philadelpie nebo mascarpone, které by mělo být pokojové teploty. Hotový krém necháme chvíli vychladnout v lednici a pak pomocí cukrářského sáčku a zdobičky naplníme košíčky. Nakonec ozdobíme plátky mandlí. Dovnitř košíčků, pod krém, můžeme ještě dát kolečko banánu. Hotové tartaletky je dobré ještě chvíli nechat odpočívat v chladu.
Podrobné info: