Ingredience: | |
špaldová mouka typ 630 | 300 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 10 g |
sůl | špetka |
třtinový cukr | 50 g |
povolené máslo | 100 g |
vejce | 2 ks |
kokosové mléko | 500 ml |
strouhaný kokos | na posypání |
ovoce (jahody, maliny, borůvky) | dle chuti |
jogurt nebo zakysaná smetana | k dozdobení |
datlový sirup | na pokapání |
Mám ráda rána, kdy nemusíme spěchat s dětmi do školky a do práce. To si pak při snídani trochu „přilepšíme“. Vafle jsou dobré jak na snídani, tak i svačinu. Dnes jsme si je trochu ovoněli kokosem a kokosovým mlékem a musím říci, že tím získaly úplně jinou a rozhodně lepší chuť.
Nejprve si v míse vyšleháme vejce s cukrem a pak přidáme povolené máslo. Poté přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí a přiléváme kokosové mléko. Vymícháme do hladkého těsta (konzistence asi jako na lívance). Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko.
Necháme cca 10 minut odpočinout. Mezitím si nachystáme vaflovač. Těsto pak lijeme do připraveného vaflovače a děláme cca 7-10 minut (záleží na typu vvaflovače). Podáváme se lžičkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany a ovocem dle chuti, posypané strouhaným kokosem, případně pokapané datlovým sirupem.
Podrobné info: