Těsto: | |
pohanková mouka | 1 hrnek |
kokosové mléko | 1 hrnek |
třtinový cukr | 1/2 hrnku |
kakao | 1/4 hrnku |
kypřící prášek | 1 lžička |
čokoláda na vaření | 100 g |
kokosový olej | 2 lžíce |
dýňové pureé | 1/2 hrnku |
Krém: | |
dýňové pureé (Hokkaido) | 1 a 1/2 hrnku |
tofu | 100 g |
datlový med | 3 lžíce |
skořice | 2 lžíce |
strouhaný kokos | 1/2 hrnku |
kakao (nemusí být) | 2 lžíce |
Dnes má můj spolubydlící (masožravec) narozeniny, a tak jsem mu na včerejší oslavu přichystala tyhle super dortíčky.
Dortíčky:
Nejprve jsme smíchala všechny sypké suroviny. Poté k nim přidala dýňové pureé (je dobré dýni předem trochu povařit nebo upéct v troubě - změkne a lépe se pak mixuje). V kokosovém oleji a mléce jsem si nechala rozpustit čokoládu a smíchala s ostatními ingrediencemi. Naplnila košíčky a dala péct na cca 180°C na 20 minut.
Krém:
Všechny ingredience jsem rozmixovala a dala ztuhnout do lednice.
Po upečení dortíků jsem je ozdobila a posypala čokoládou a kusovnicí čínskou.
Podrobné info: