Pažitka
Název:

Kokosovo-tvarohová bábovka s bílou a mléčnou čokoládou (bezlepková)


Kokosovo-tvarohová bábovka s bílou a mléčnou čokoládou (bezlepková)


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh500 g
kokosová mouka100 g
strouhaný kokos100 g
nasekaná bílá čokoláda100 g
javorový sirup10 lžic
rostlinné nebo klasické mléko200 ml
žloutek3 ks
bílky3 ks
sůl špetka
mléčná čokoláda100 g
kokosový olej1/2 lžíce
Postup přípravy:

Další bezlepkový recept z mé oblíbené kokosové mouky. Na sladké pečení bez lepku je dle mého úplně nejlepší - má skvělou chuť i strukturu. Pravdou je, že nejlépe funguje v receptech, kde ji podpoříte další přítomností kokosu a kokosová chuť se tak zvýrazní. No a co se k této chuti hodí lépe než mléčná čokoláda. Však si vzpomeňte na Bounty tyčinku...prostě mňam.

1. Ve středně velké míse smíchejte tvaroh, kokosovou mouku, strouhaný kokos, bílou čokoládu, javorový sirup, mléko a žloutky.

2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh.

3. Sníh opatrně vmíchejte do bábovkové směsi.

4. Formu na bábovku vymažte kokosovým olejem a vysypte kokosovou moukou. Poté do ní rovnoměrně přeneste připravené těsto a uhlaďte.

5. Prvních 35 minut pečte na 180°C. Poté snižte teplotu na 160°C a pečte dalších zhruba 30 - 40 minut, dokud není bábovka hotová.

6. Bábovku vyklopte až vychladlou.

7. Na vodní lázni rozpusťte kokosový olej s mléčnou čokoládou. Směs nechte 10 minut odstát.

8. Polevu nalévejte na bábovku a nechte ji pomalu stékat. Doporučuji polevu nanášet na mřížce podložené pečicím papírem nebo talířem. Steklou čokoládu můžete poté setřít a znovu nalít na bábovku.

TIP: Kdybych dělala tento recept podruhé, určitě bych přidala i dovnitř pořádnou porci mléčné čokolády!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Martina Skácelová

    zavřít okno