Pažitka
Název:

Kokosový bezlepkový koláč


Kokosový bezlepkový koláč


Ingredience:
Těsto:
sušený rozmixovaný kokos80 - 100 g
pohanková mouka6 lžic
celé bílky2 ks
sůl špetka
žloutek1 ks
kokosový tuk1 lžíce
olivový olej1 lžíce
jedlá soda1 lžička
med1 - 2 lžíce
bezlepkové vločky1 šálek
nastrouhané jablko1 ks
horká voda2 lžíce
holandské kakao2 lžíce
Krém:
tvaroh1 vanička
žloutek1 ks
med či jiné sladidlo1 lžíce
skořice špetka
muškátový oříšek špetka
Postup přípravy:

Krásné ráno, když jsem vyráběla kokosové mléko, zbylo mi moučky tak akorát na další pečení. Pustila jsem se tedy rovnou do dalšího experimentu! Protože tvarohové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších, vznikl tento kakaový koláč z pohankové mouky a kokosu. Jestli ho chcete mít ještě lepší než my, použijte dvojitou dávku tvarohového krému. Já to rozhodně pro příště v plánu mám!

V míse si smícháme kosovou drť s pohankovou moukou, jedlou sodou, vločkami a kakaem. Přidáme med, jablko, žloutek, zalijeme horkou vodou, olejem a přidáme kokosový tuk. Zamícháme, přidáme na závěr mírně vyšlehané bílky se špetkou soli a vypracujeme vláčné těsto. Navrstvíme na pečící papír.

V misce si smícháme tvaroh se žloutkem, medem a kořením. Pokud je příliš tuhý, doředíme například vanilkovým extraktem či mlékem. Krémem nachystané těsto potřeme rovnoměrně po celém povrchu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C po dobu 35 minut. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno