Ingredience: | |
kokosové mléko | 180 ml |
chia semínka | 3 lžíce |
velké zralé jahody | 10 ks |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
citronová šťáva | 1 lžíce |
čerstvá meduňka | dle chuti |
čerstvá máta | dle chuti |
Chia semínka jsou právem řazeny mezi superpotraviny dnešní doby. Přidávat je můžete do smoothie, ovesných kaší či sušenek. Připravíte z nich ale také skvělý dezert, který je skvělou volbou na svačinku nebo jako lehká snídaně. Recepty na chia pudink se to jen hemží, přesto bych se s vámi chtěla podělit o moji oblíbenou podobu této dobroty!! Spojení kokosového mléka s jahodami a čerstvými bylinkami mě totiž nikdy neomrzí!!
Základ tohoto pudinku tvoří kokosové mléko. Ačkoli si doma často vyrábím domácí, zvolila jsem k přípravě kupované, které je mnohem hustější a puding je s ním krémovější a chuťově mnohem lepší. Chia pudink je asi ta nejjednodušší sladkost, kterou si můžete připravit. Stačí rozmíchat chia semínka v kokosovém mléce a nechat nabobtnat. Po cca 15 minutách už semínka absorbují část tekutiny a je čas rozdělit pudink do skleniček. takto připravený dáme chladit do lednice a vrhneme se na přípravu tataráčku.
Jahody pokrájíme na drobné kostičky, zakápneme citronovou šťávou a vanilkovým extraktem a promícháme. Nakonec vmícháme nasekané lístky čerstvé meduňky a máty. Meduňka dodá tataráčku příjemnou citronovou svěžest, určitě to zkuste! Hotový tataráček už jen navrstvíme na ztuhlý puding a dáme alespoň na hodinku do lednice.