Pažitka
Název:

Kokosový likér Coquito


Kokosový likér Coquito


Ingredience:
Ingredience:
kešu ořechy100 g
kokosové mléko1 plechovka
bílý rum (použila jsem Aguere Coco Rum) dle potřeby
skořice špetka
kokosový sirup nebo třtinový cukr dle chuti
Postup přípravy:

Vánoce jsou zvláštní příležitost, která si říká o nějaký luxusní likér, který můžete "pocucávat" během koukání na pohádky nebo popíjet s přáteli. Každý rok připravuji likér z karamelového pudingu (recept zde). Tyto Vánoce jsem se ale rozhodla pro sladký kokosový likér Coquito. Připravuje se z kokosového mléka, takže si ho mohou dát bez obav i ti, kteří trpí alergií na laktózu. Je velmi jednoduchý a jeho exotickou kokosovou chuť si určitě zamilujete.

Kešu ořechy namočíme cca na 1 hodinu do vody. Poté vodu slijeme a ořechy vsypeme do mixéru. Přidáme celou plechovku kokosového mléka, špetku skořice a vše rozmixujeme úplně dohladka. Hotový likér ochutíme kokosovým sirupem nebo třtinovým cukrem a nakonec přidáme rum. Čím více, tím lépe :-) Likér necháme vychladit a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno