Ingredience: | |
kešu ořechy | 100 g |
kokosové mléko | 1 plechovka |
bílý rum (použila jsem Aguere Coco Rum) | dle potřeby |
skořice | špetka |
kokosový sirup nebo třtinový cukr | dle chuti |
Vánoce jsou zvláštní příležitost, která si říká o nějaký luxusní likér, který můžete "pocucávat" během koukání na pohádky nebo popíjet s přáteli. Každý rok připravuji likér z karamelového pudingu (recept zde). Tyto Vánoce jsem se ale rozhodla pro sladký kokosový likér Coquito. Připravuje se z kokosového mléka, takže si ho mohou dát bez obav i ti, kteří trpí alergií na laktózu. Je velmi jednoduchý a jeho exotickou kokosovou chuť si určitě zamilujete.
Kešu ořechy namočíme cca na 1 hodinu do vody. Poté vodu slijeme a ořechy vsypeme do mixéru. Přidáme celou plechovku kokosového mléka, špetku skořice a vše rozmixujeme úplně dohladka. Hotový likér ochutíme kokosovým sirupem nebo třtinovým cukrem a nakonec přidáme rum. Čím více, tím lépe :-) Likér necháme vychladit a podáváme.
Podrobné info: