Korpus: | |
pohankové vločky | 100 g |
strouhaný kokos | 100 g |
mandle nebo kešu namočené přes noc | 100 g |
karob Country life | 25 g |
raw bio kokosový olej bez vůně | 80 g |
datlový sirup Country life | 2 lžícce |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby |
Prostřední vrstva: | |
kokosové mléko v plechu | 400 ml |
mletý kokos | 3 hrsti |
med | 2 lžíce |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby |
Poleva: | |
banány | 2 - 3 ks |
kakao lifefood raw vegan | 30 g |
med | 2 lžíce |
kokosový olej | 50 g |
Na ozdobu: | |
jahody | dle potřeby |
Máte chuť na něco dobrého a nemáte příliš času? Tak tento dezert je pro vás jako dělaný. Postačí malý kousek, který zasytí, a vy si zároveň zdravě zamlsáte.
Výroba korpusu:
Pohankové vločky rozemeleme na prach, stejně tak mandle. Já je nestihla namočit a i tak to jde, ale musí se rozemlít doopravdy na prach. Rozpustíme si kokosový olej, smícháme všechny suroviny, přidáme karob a datlový sirup. Vypracujeme hmotu, která by se měla trošku lepit, pokud ne přidejte trochu mandlového mléka, nebo ještě trochu kokosového oleje. V případě, že budete máčet mandle přes noc tak už nebude třeba mandlové mléko přidávat.
Vpěchujte do dortové formy. Já použila formu o průměru 21cm.
Druhá vrstva:
Dáme zmrznout na hodinku do mrazáku plechovku s kokosovým mlékem, ne víc. Já nechala kratší dobu a neztuhlo mi celé, takže jsem tu pevnou část dala do robota, rozmixovala společně s medem a strouhaným kokosem, podle konzistence jsem přilévala zbylé mléko z plechovky.
Vzniklou směs rozetřeme na korpus a vyrobíme si polevu.
Rozmixujeme banány, rozehřejeme si kokosový olej, který přidáme k banánu společně s medem a kakaem. Hotovou polevu nalijeme na světlou vrstvu.
Dáme vychladit do lednice. Před podáváním na krátko vyndejte z lednice, spodní korpus je jinak tvrdý. Povolený je luxusní a určitě si jej zopakuji jen samostatně jako raw tyčinku.
Dobrou chuť je to pecka, ozdobíme jahodami nebo vlašskými ořechy.
Podrobné info: