Ingredience: | |
kozí sýr | 200 g |
toustový chleba | 8 plátků |
smetana | 350 ml |
tymián | několik snítek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
kompotované brusinky | dle chuti |
Velmi oblíbené kokotkové pokrmy jsou různé sýrové variace. Jednou z nich je určitě tato s kozím sýrem.
Troubu předehřát na 220°C.
Kokotky vymazat máslem.
Smetanu smíchat s tymiánem podle chuti, osolit a opepřit.
Z toustového chleba vykrájet 8 koleček velikosti kokotek a do každé kokotky vložit jeden plátek.
Zalít dvěmi lžícemi ochucené smetany.
Sýr nakrájet na plátky a kousky pokrýt plátek chleba.
Na sýr položit druhý plátek chleba.
Opět zalít dvěmi lžícemi smetany.
Navrch rozdělit nakrájený sýr a zalít zbývající smetanou.
Vložit do vyhřáté trouby a zapéct dozlatova, přibližně 15 minut.
Poté povrch naříznout a mezeru naplnit lžičkou brusinek, dozdobit tymiánem a podávat.