Název:Koláč s červenou řepou a ricottou
Ingredience:
Těsto: |
hladká mouka - Babiččina volba na křehké těsto | 120 g |
hladká celozrnná mouka (např. špaldová) | 100 g |
sůl | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 lžičky |
máslo | 60 g |
vejce | 1 ks |
voda | 50 ml |
Náplň: |
vařená červená řepa | 650 g |
ricotta | 300 g |
vejce | 2 ks |
sůl | 1 lžička |
sušený tymián | 1/2 lžičky |
sušený česnek | 1/2 lžičky |
sůl | 1 lžička |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Na dokončení: |
nasekané ořechy | hrst |
rukola | hrst |
Postup přípravy:Červené řepy se nepřejím. Zdá se, že ani rodina ne…koláč zmizel dost rychle na to, abych mohla vymýšlet další recept z červené řepy.
- Do mísy nasypte mouku, promíchejte se solí a kypřícím práškem. Prsty zapracujte máslo.
- Do vzniklé drobenky zapracujte vejce a vodu.
- Vypracujte pružné těsto.
- Těsto rozválejte do tvaru kola a vyložte jím koláčovou formu.
- Těsto vytáhněte ke krajům. Vložte do lednice nebo na chvíli do mrazáku, aby ztuhlo.
- Troubu rozehřejte na 180 ⁰C. Do těstem vyložené formy rozložte alobal a nasypte do něj luštěniny nebo rýži. Dejte korpus do trouby a pečte „naslepo“ 20 minut.
- Než se korpus upeče, připravte náplň. Řepu nastrouhejte na struhadle najemno.
- Přimíchejte rozšlehaná vejce, ricottu, tymián, česnek, sůl a pepř.
- Z trouby vyndejte korpus. Vysypejte obsah s alobalem.
- Náplň rozetřete do upečeného korpusu, posypte ořechy a rukolou a pečte 45 minut.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno