Pažitka
Název:

Koláč s lososem


Koláč s lososem


Ingredience:
Ingredience:
filety lososa bez kůže2 ks
mražené kukuřice300 g
čerstvý pórek1/2 ks
zakysaná smetana2 ks
vejce2 ks
sůl špetka
pepř špetka
citron2 lžíce
parmazán, comté
Těsto:
mouka280 g
vychladlé máslo150 g
sůl špetka
studená voda8 lžic
Příloha:
listový salát
cherry rajčata
hoblinky parmazánu
kapka panenského oleje
Postup přípravy:

Hodně dlouho jsem svůj blog celkem zanedbávala. Vždycky se našlo něco co jsem musela udělat nebo zařídit a pak byla moc tma na to, abych hotové jídlo hezky vyfotila za denního světla. Tento týden jsem ale byla kvůli nemoci doma a tak jsem se dneska, když už je mi lépe, rozhodla zase něco uvařit. 
Připravila jsem koláč z lososa, který jsem si vymyslela prakticky za chodu. Použila jsem těsto z receptu na francouzský koláč quiche a k rybě přidala ingredience, které se běžně užívají a které mám ráda, tedy kukuřici a pórek.
Ve spojení s aromatickým francouzským sýrem Comté, zakysanou smetanou a salátem je to ideální lehká letní večeře a nebo například se zapečenými brambory úžasný oběd. K ochucení jsem nepoužila nic víc než sůl, pepř a pár kapek citronové šťávy, takže krásně vynikla chuť lososa s porkem a po chvilce i kukuřice.

Mouku, máslo a sůl dáme do misky. Rukou hněteme tak dlouho dokud nám nevznikne hmota podobná drobence. Přidáme studenou vodu a vypracujeme ve vláčné těsto podobné listovému. Dáme na 20 minut odležet do lednice
Filet z lososa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme kukuřici a na kolečka nakrájený porek. Směs necháme vychladnout. V misce promícháme zakysanou smetanu, vejce, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Půl těsta vyválíme na tenkou placku a vložíme do koláčové formy. Do formy vyskládáme připravenou a vychladlou směs, zalijeme zakysanou smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a přidáme pár kapek citronové šťávy. 
Druhou půlku těsta vyválíme a přikryjeme jím vzniklý koláč. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny dokud nebude těsto upečené a křupavé.  

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno