Pažitka
Název:

Koláč s pudingem a zakysanou smetanou


Koláč s pudingem a zakysanou smetanou


Ingredience:
Těsto:
vejce4 ks
cukr200 g
voda100 ml
olej100 ml
vanilkový cukr1 balíček
prášek do pečiva1 balíček
polohrubá mouka200 g
Puding:
mléko750 ml
čokoládový puding2 balíčky
cukr2 lžíce
Dále budete potřebovat:
zakysaná smetana2 kelímky
skořicový cukr1 balíček
Postup přípravy:

Vendulka chtěla upéct koláč, tak vzala si naší kuchařku a listovala, nalistovala si "Koláč s pudingem a zakysanou smetanou". Poté řekla, že to chce, ale jinak -"kakaové"! Takže jsem recept otočila - do těsta přidala 3 lžíce kakaa a místo čokoládových pudingů uvařila vanilkové pudingy. Vendulka si mlaská, manžel také, takže už je jen půl plechu. Tento koláč je prostě mňamózní!

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené). Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno