Těsto: | |
vejce | 4 ks |
cukr | 200 g |
voda | 100 ml |
olej | 100 ml |
vanilkový cukr | 1 balíček |
prášek do pečiva | 1 balíček |
polohrubá mouka | 200 g |
Puding: | |
mléko | 750 ml |
čokoládový puding | 2 balíčky |
cukr | 2 lžíce |
Dále budete potřebovat: | |
zakysaná smetana | 2 kelímky |
skořicový cukr | 1 balíček |
Vendulka chtěla upéct koláč, tak vzala si naší kuchařku a listovala, nalistovala si "Koláč s pudingem a zakysanou smetanou". Poté řekla, že to chce, ale jinak -"kakaové"! Takže jsem recept otočila - do těsta přidala 3 lžíce kakaa a místo čokoládových pudingů uvařila vanilkové pudingy. Vendulka si mlaská, manžel také, takže už je jen půl plechu. Tento koláč je prostě mňamózní!
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené). Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.
Podrobné info: