Pažitka
Název:

Koláč s pudingem a zakysanou smetanou


Koláč s pudingem a zakysanou smetanou


Ingredience:
Těsto:
vejce4 ks
cukr200 g
voda100 ml
olej100 ml
vanilkový cukr1 ks
kypřící prášek do pečiva1 ks
polohrubá mouka200 g
holandské kakao2 - 3 lžíce
Puding:
mléko750 ml
vanilkový pudingový prášek2 ks
cukr2 lžíce
Dále budete potřebovat:
zakysaná smetana2 ks
skořicový cukr1 ks
Postup přípravy:

Máme tady sobotu, takže to jistí dobrota ke kávě. Přeji ze srdce krásný víkend všem!

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vodu, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Vyšleháme těsto a nakonec opatrně vmícháme ze 4 bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a cik cak na něj nalijeme horký puding. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova (zkuste do těsta píchnout špejlí, jestli už je upečené). Po upečení natřeme ještě na teplý koláč 2 zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

VENDY TIP! Jak si udělat domácí skořicový cukr? Zcela jednoduše, postačí nám k tomu malá uzavíratelná sklenička, cukr krystal a skořice. Skleničku naplníme do ¾, uzavřeme a zlehka protřepeme.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno