Pažitka
Název:

Koláč z červené řepy

vhodné pro vegan, vegetarian, intolerance laktózy, bez palmového oleje, bez pšenice


Koláč z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
střední syrová červená řepa2 ks
ječná mouka1 hrnek
třtinový cukr1/3 hrnku
řepkový olej1/3 hrnku
sójové mléko1/2 hrnku
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů1 lžíce
vanilková hraška3 lžíce
čokoládový pudingový prášek1 balení
hořká čokoláda50 g
Postup přípravy:

Jak jste si zajisté všimly, tak zeleninové moučníky miluju. Jsou krásně vláčné, šťavnaté a chuťově výrazné. Mezi největší favority patří cuketa, mrkev a červená řepa. Mám v plánu letos otestovat i dýni. Máte nějaké osvědčené recepty? Pokud ano, podělte se o ně do komentářů a pokud ne, vyzkoušejte třeba tento koláč z červené řepy nebo cuketovou buchtu bez lepku.

Do mísy nastrouhejte najemno oloupanou červenou řepu.
Troubu zapněte na 180°C a nechte nahřát.
Do druhé mísy nasypte mouku, cukr, kypřící prášek, pudingový prášek a hrašku, vše důkladně promíchejte. Poté přilijte mléko a olej. Nakonec vmíchejte nastrouhanou řepu a nasekanou čokoládu. Pokud se vám těsto zdá příliš tuhé, přidejte trošku mléka. Množství mléka závisí na tom, kolik v sobě má řepa vody.
Těsto nalijte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech či koláčovou formu (o průměru 26 cm) a pečte 40 minut.
Koláč je dobrý jen tak nebo jej můžete ještě potřít čokoládovou polevou či pocukrovat.
Korpus poslouží i jako základ dortu :-).
Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno