Pažitka
Název:

Koprová květáková omáčka z žlutého květáku, s cibulí, krůtím masem, cuketou a rýží

bez lepku, vajec, mléka


Koprová květáková omáčka z žlutého květáku, s cibulí, krůtím masem, cuketou a rýží


Ingredience:
Ingredience:
krůtí prsní řízky300 g
České Ghíčko Bio dle potřeby
menší cuketa, očištěná a vydlabaná1/2 ks
žlutý květák1/2 ks
mražený kopr hrst
mandlové mléko Provamel, rýžová smetana Provamel dle chuti
cukr dle chuti
sůl dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Vždy když si vybavím koprovku, jde mi mráz po zádech, to je u nás omáčka za trest a manžel ji nesnáší. Když jsem zahlédla, jak ji připravuje Barbora Charvátová z blogu Máma v kuchyni, řekla jsem si, že koprovce dáme ještě šanci, trošku jinak bez zbytečné mouky, lehce a zdravěji. Našemu malému jedlíkovi moc chutnala a tatínek svůj odpor překonal, řekl, že tohle by šlo, smích, ale že nemusí být často. Každopádně u mě i malého slavila velký úspěch a já jsem moc ráda, že ji do jídelníčku nakonec zařadíme.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, které zatáhneme, osolíme, zalijeme vodou či vývarem. Přidáme na růžičky rozebraný květák, mražený kopr, dusíme do změknutí masa a zeleniny. Když je zelenina částečně měkká, najemno přistrouháme očištěnou a vydlabanou cuketu, která nám omáčku krásně zahustí a zalijeme omáčku směsí mandlového mléka a smetany. Já jsem si rozmíchala do skleničky půl na půl mandlové mléko Provamel a rýžovou smetanu Provamel, přisladila a přilévala postupně do omáčky dle vlastní chuti. Pokud chcete omáčku hladkou, bude zapotřebí vybrat kousky masa a zeleninu rozmixovat. 
Podáváme s oblíbenou přílohou, my jsme si dali omáčku s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno