Ingredience: | |
krůtí prsní řízky | 300 g |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
menší cuketa, očištěná a vydlabaná | 1/2 ks |
žlutý květák | 1/2 ks |
mražený kopr | hrst |
mandlové mléko Provamel, rýžová smetana Provamel | dle chuti |
cukr | dle chuti |
sůl | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby |
rýže basmati | dle potřeby |
Vždy když si vybavím koprovku, jde mi mráz po zádech, to je u nás omáčka za trest a manžel ji nesnáší. Když jsem zahlédla, jak ji připravuje Barbora Charvátová z blogu Máma v kuchyni, řekla jsem si, že koprovce dáme ještě šanci, trošku jinak bez zbytečné mouky, lehce a zdravěji. Našemu malému jedlíkovi moc chutnala a tatínek svůj odpor překonal, řekl, že tohle by šlo, smích, ale že nemusí být často. Každopádně u mě i malého slavila velký úspěch a já jsem moc ráda, že ji do jídelníčku nakonec zařadíme.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, které zatáhneme, osolíme, zalijeme vodou či vývarem. Přidáme na růžičky rozebraný květák, mražený kopr, dusíme do změknutí masa a zeleniny. Když je zelenina částečně měkká, najemno přistrouháme očištěnou a vydlabanou cuketu, která nám omáčku krásně zahustí a zalijeme omáčku směsí mandlového mléka a smetany. Já jsem si rozmíchala do skleničky půl na půl mandlové mléko Provamel a rýžovou smetanu Provamel, přisladila a přilévala postupně do omáčky dle vlastní chuti. Pokud chcete omáčku hladkou, bude zapotřebí vybrat kousky masa a zeleninu rozmixovat.
Podáváme s oblíbenou přílohou, my jsme si dali omáčku s rýží.