Pažitka
Název:

Koprová omáčka


Koprová omáčka


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 lžíce
jáhlová mouka4 lžíce
vývar700 ml
smetana200 ml
sůl dle chuti
kopr dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Klasika všech klasik, která nikdy nezklame a s bramborem a vejcem natvrdo je to skvělé hlavní jídlo.

V hrnci rozpusťte máslo a přidejte mouku. Nechte ji chvíli osmažit a míchejte. Potom pomocí metly vmíchejte vývar, osolte a nechte chvíli provařit. Potom vmíchejte smetanu, přidejte nasekaný kopr a okyselte citronovou šťávou.

Servírujte s brambory a vejcem natvrdo.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno