Název:Koprová omáčka s vařeným vejcem a bramborami
Ingredience:
Ingredience na omáčku: |
mléko | 1 litr |
kopr | 3-4 lžíce |
hladká mouka | 3 lžíce |
ocet | 1 lžíce |
moučkový cukr | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
vařená vejce | 4-6 ks |
velké brambory | 4-6 ks |
Postup přípravy:Také doma každoročně přemýšlíte, co s vykoledovanými vejci? Mám pro vás tip na rychlou a chutnou koprovku. Pokud se ji nerozhodnete podávat s hovězím masem.
Zhruba 800 ml mléka jemně osolíme a zahřejeme.
V 200 ml zbývajícího mléka rozkvrdláme hladkou mouku a pomalu přilíváme do hrnce s osoleným zahřátým mlékem.
Je důležité pečlivě míchat, aby se omáčka nepřipálila.
Chvilku povaříme, přidáme nadrobno pokrájený kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme jen chvilku přejít varem, aby se omáčka díky octu nesrazila.
K hotové omáčce podáváme vejce uvařené natvrdo, nebo uvařené hovězí maso a houskový knedlík, či uvařené brambory.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno