Pažitka
Název:

Koprová omáčka s vařeným vejcem a bramborami


Koprová omáčka s vařeným vejcem a bramborami


Ingredience:
Ingredience na omáčku:
mléko1 litr
kopr3-4 lžíce
hladká mouka3 lžíce
ocet1 lžíce
moučkový cukr1 lžíce
sůl1 špetka
vařená vejce4-6 ks
velké brambory4-6 ks
Postup přípravy:

Také doma každoročně přemýšlíte, co s vykoledovanými vejci? Mám pro vás tip na rychlou a chutnou koprovku. Pokud se ji nerozhodnete podávat s hovězím masem.

Zhruba 800 ml mléka jemně osolíme a zahřejeme.
V 200 ml zbývajícího mléka rozkvrdláme hladkou mouku a pomalu přilíváme do hrnce s osoleným zahřátým mlékem.
Je důležité pečlivě míchat, aby se omáčka nepřipálila.
Chvilku povaříme, přidáme nadrobno pokrájený kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a necháme jen chvilku přejít varem, aby se omáčka díky octu nesrazila.
K hotové omáčce podáváme vejce uvařené natvrdo, nebo uvařené hovězí maso a houskový knedlík, či uvařené brambory.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno