Pažitka
Název:

Kořeněná černá čočka s mrkví


Kořeněná černá čočka s mrkví


Ingredience:
Ingredience:
černá čočka200 g
mrkev2 ks
cibule1 ks
máslo1 lžíce
kari1/2 lžičky
sušený mletý zázvor1/2 lžičky
sůl špetka
vejce (na volské oko)1 ks
Postup přípravy:

Černá čočka, jiným názvem Beluga, je drobná čočka, která je rychle uvařená a po uvaření perfektně drží tvar. Název získala díky svému vzhledu - uvařená je lesklá a vypadá jako právě jmenovaný černý kaviár Beluga. Můžete si ji uvařit jako běžnou čočku, nebo ji použít do salátu či na ozdobu chlebíčků. Já jsem ji připravila s orestovanou mrkvičkou, kari a zázvorem.

Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut. Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno