Pažitka
Název:

Koriandrové koule


Koriandrové koule


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso1 kg
sůl1 lžíce
cukr1 lžíce
voda200 ml
vejce2 ks
strouhanka5 lžic
větší cibule1 ks
česnek2 stroužky
sladká paprika dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
olej dle potřeby
pepř dle chuti
Česnekový dip:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na bezva rychlou véču. Věřte, že mleté maso v kombinaci s čerstvým koriandrem a česnekem stojí za to.

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.

Druhý den přidáme do masa vajíčka, strouhanku, na jemno nakrájenou cibuli, 2 utřené stroužky česneku, opepříme, dáme trochu sladké papriky a nasekaný čerstvý koriandr. Celou směs pořádně promícháme. 

Lžičkou nabereme vždy stejné množství směsi a děláme z ní kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a dáváme na plech potřený olejem. Pečeme asi 25 minut v troubě na 200°C.

K masovým kuličkám si můžeme udělat česnekový dip z bílého jogurtu nebo ze zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno