Pažitka
Název:

Kornoutky plněné hummusem z fazolí a řepy

vegetariánský recept


Kornoutky plněné hummusem z fazolí a řepy


Ingredience:
Ingredience:
vařené fazole1 miska
střední červená řepa - oloupaná a nastrouhaná nahrubo1 ks
tahini3 lžíce
česnek2 stroužky
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
řepné listy dle potřeby
Postup přípravy:
Luštěniny vždycky vařím ve větším množství. Část jich zpracuji hned a zbytek většinou skončí v lednici a z následně v pomazánce. Hummus je už klasika. Přidáním syrové červené řepy, ale změníte hummus na jídlo hodné holčičího večírku - ta barva je prostě nejlepší. Růžová v celé své kráse. V kombinaci se smaragdovou barvou listů je tohle jídlo skvělým předkrmem, nebo rychlou svačinou.
V některých receptech se používá řepa předvařená, či předpečená, ale není to třeba. I syrová je úplně skvělá.

Všechny suroviny rozmixujeme na jemno. Z listu vykrojíme tuhý řapík, vykrajuji jen do půlky a stočíme každý do kornoutku, který naplníme hummusem. Řapíky z řepy nevyhazujte, dají se sníst, nakrájím je na větší kousky a používám k nabíraní hummusu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno