Název:Kornoutky plněné hummusem z fazolí a řepy
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
vařené fazole | 1 miska |
střední červená řepa - oloupaná a nastrouhaná nahrubo | 1 ks |
tahini | 3 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
řepné listy | dle potřeby |
Postup přípravy:Luštěniny vždycky vařím ve větším množství. Část jich zpracuji hned a zbytek většinou skončí v lednici a z následně v pomazánce. Hummus je už klasika. Přidáním syrové červené řepy, ale změníte hummus na jídlo hodné holčičího večírku - ta barva je prostě nejlepší. Růžová v celé své kráse. V kombinaci se smaragdovou barvou listů je tohle jídlo skvělým předkrmem, nebo rychlou svačinou.
V některých receptech se používá řepa předvařená, či předpečená, ale není to třeba. I syrová je úplně skvělá.
Všechny suroviny rozmixujeme na jemno. Z listu vykrojíme tuhý řapík, vykrajuji jen do půlky a stočíme každý do kornoutku, který naplníme hummusem. Řapíky z řepy nevyhazujte, dají se sníst, nakrájím je na větší kousky a používám k nabíraní hummusu.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno