Ingredience: | |
vepřová kotleta bez kosti | 4 ks |
pepř | špetka |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
zelená paprika | 2 ks |
rajčta | 2 ks |
uzená sypká paprika | špetka |
větší cibule | 1 ks |
medvědí česnek | dle chuti |
Kotlety se u nás doma na talíři objevují docela často, milujeme zeleninové základy na omáčky, ale hlavně je třeba maso pěkně uvařit doměkka. Poto se na jazyku jen rozplývá a rozpadá. Prostě není kotleta, jako kotleta.
Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nám při restování nekroutily. Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakápneme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca půl hodinky hodinky uležet.
Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše pěkně orestujeme ze všech stran a dáme do tepla. Kotletky dáme takto upravené do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě přikryté nádobou doměkka. Ke konci dušení přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Ale sosík nezahušťujeme, neboť sosík se zeleninou je přece nejlepší přírodní a bez mouky a dalších přípravků.. Podáváme s bramborem. Maso se úplně rozpadalo a všichni jsme si náramně pochutnali.
Podrobné info: