Pažitka
Název:

Kotletky s cibulovo-jablečným ragú


Kotletky s cibulovo-jablečným ragú


Ingredience:
vepřová kotleta
jablko1 ks
menší cibule2 ks
červené víno1 dcl
smetana2 dcl
třtinový cukr1 lžíce
máslo kostka
rozmarýn špetka
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Dnes jsem měl doma dilema, co si udělám na oběd. Venku bylo takové to klasické podzimní počasí - šero, chladno a vzduchem byla cítit vůně dřeva. 

Protože jsem měl chuť na něco vydatného ale lehce stravitelného, napadlo mě si udělat maso se zeleninovou přílohou. Jelikož mám rád různé úpravy na sladko a z chalupy jsme dovezli spoustu jablek, cibulovo-jablečné ragú byla jasná volba. 

Recept je jednoduchý. Dvě menší cibule a jedno jablko nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme si pánev a kostičky v ní restujeme do zlatova. Jakmile nám cibulka změní barvu, přilijeme trochu červeného vína, přidáme lžíci třtinového cukru a až se alkohol odpaří, podlijeme směs smetanou. Necháme probublat a v závěru dochutíme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem.
Ke kotletám doporučujeme podávat grilovanou cuketu, rajče, lilek dle chuti.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno