vepřová kotleta | |
jablko | 1 ks |
menší cibule | 2 ks |
červené víno | 1 dcl |
smetana | 2 dcl |
třtinový cukr | 1 lžíce |
máslo | kostka |
rozmarýn | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Dnes jsem měl doma dilema, co si udělám na oběd. Venku bylo takové to klasické podzimní počasí - šero, chladno a vzduchem byla cítit vůně dřeva.
Protože jsem měl chuť na něco vydatného ale lehce stravitelného, napadlo mě si udělat maso se zeleninovou přílohou. Jelikož mám rád různé úpravy na sladko a z chalupy jsme dovezli spoustu jablek, cibulovo-jablečné ragú byla jasná volba.
Recept je jednoduchý. Dvě menší cibule a jedno jablko nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme si pánev a kostičky v ní restujeme do zlatova. Jakmile nám cibulka změní barvu, přilijeme trochu červeného vína, přidáme lžíci třtinového cukru a až se alkohol odpaří, podlijeme směs smetanou. Necháme probublat a v závěru dochutíme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem.
Ke kotletám doporučujeme podávat grilovanou cuketu, rajče, lilek dle chuti.
www.facebook.com/RegionNaTaliri
Podrobné info: