Pažitka
Název:

Kotletky s jasmínovou rýží, dušeným hráškem a baby karotkou


Kotletky s jasmínovou rýží, dušeným hráškem a baby karotkou


Ingredience:
Kotletky:
vepřová kotleta600 g
worcester dle chuti
mletý kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Zelenina na másle:
máslo3 lžíce
hrášek500 g
baby karotka500 g
voda dle potřeby
sůl dle chuti
cukr dle chuti
Příloha:
jasmínová rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes trochu odlehčení. Přeci jen bude vedro, tak třeba tip na lehký oběd, nebo véču. Musím se vám přiznat, že tento pokrm, bych mohla mít i bez kotlety, ale to už mně přijde skoro jako rizoto, navíc by chyběl "sosík". Takže rozumný kompromis, který přišel k chuti nejen nám dospělým, ale i dětem.

Kotletky dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na rozpáleném oleji je orestujeme, poté podlijeme vodou, přidáme pár kapek worcesteru a necháme dusit do měkka.

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme zeleninu. Vše osolíme, přidáme špetku cukru a restujeme. Jakmile se cukr rozpustí, poté podlijeme trochou vody a krátce podusíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno