Ingredience: | |
vepřová kotleta | 400 g |
sádlo | dle potřeby |
Modrý Portugal jakostní víno odrůdové polosuché | dle potřeby |
cibule | 2 ks |
šaloka | 2 ks |
bílá cibule | 1 ks |
maďarská červená paprika lahůdková Grešík | dle chuti |
pepř čtyř barev | dle chuti |
sůl | dle chuti |
směs sušených hřibů | dle potřeby |
zázvor | dle chuti |
nakládané okurky | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Příloha: | |
brambory | dle potřeby |
Houbičky ty my rádi, původně manžel chtěl jen vepřové plátky na přírodno, hlavou mi blesklo, to je nuda a řekla jsem si, že vyzkouším něco nového, no a samozřejmě jsem si chtěla dát i vínečko, to při vaření roztančí celou kuchyni, manžel vůbec nenamítal a konstatoval, že tuhle dobrůtku teda fakt joooo.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálený tuk a opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájené cibule, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji do hladka a přidáme předem namočené houby bez vody, ve které byly houby namočené a dále podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka, vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme. Podáváme s bramborem pečeným v troubě. Brambory omyjeme, osolíme, přidáme tymián a zakapeme olivovým olejem.
Podrobné info: