Pažitka
Název:

Kotlety na houbách a červeném víně s bramborem v troubě


Kotlety na houbách a červeném víně s bramborem v troubě


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta400 g
sádlo dle potřeby
Modrý Portugal jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby
cibule2 ks
šaloka2 ks
bílá cibule1 ks
maďarská červená paprika lahůdková Grešík dle chuti
pepř čtyř barev dle chuti
sůl dle chuti
směs sušených hřibů dle potřeby
zázvor dle chuti
nakládané okurky dle chuti
sojová omáčka dle chuti
voda dle potřeby
Příloha:
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Houbičky ty my rádi, původně manžel chtěl jen vepřové plátky na přírodno, hlavou mi blesklo, to je nuda a řekla jsem si, že vyzkouším něco nového, no a samozřejmě jsem si chtěla dát i vínečko, to při vaření roztančí celou kuchyni, manžel vůbec nenamítal a konstatoval, že tuhle dobrůtku teda fakt joooo.

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálený tuk a opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou. Na výpeku z masa si orestujeme pokrájené cibule, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji do hladka a přidáme předem namočené houby bez vody, ve které byly houby namočené a dále podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka, vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme. Podáváme s bramborem pečeným v troubě. Brambory omyjeme, osolíme, přidáme tymián a zakapeme olivovým olejem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno