vepřová kotleta | 4 ks |
rozmarýn | větvička |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
bílé zelí | 1 menší hlávka |
máslo | 1 lžička |
Pesto: | |
česnek | 4 stroužky |
bazalka | 20 lístků |
strouhaný parmazán | 1 šálek |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Zdeněk Pohlreich je určitě ispirace nejednoho kuchaře, mě zaujal právě tento recept, co vás?
Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky, pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu.
Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v osolené vodě a zchladíme - musí zůstat křehké.
Připravíme si pesto. Rozmixujeme česnek se solí, přidáme bazalku, parmazán a stále mixujeme. Přiléváme olivový olej, aby nám vznikla hustší kaše. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Kotletky vyjmeme z mísy, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi a dáme na chvilku dopéct do trouby.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme spařené zelí, prohřejeme, sundáme z tepla a vmícháme pesto.
Na talíř naservírujeme krásně zelené zelí a na něj položíme kotletku.