Pažitka
Název:

Koule z ovesných vloček obalené v čokoládě a fondánu


Koule z ovesných vloček obalené v čokoládě a fondánu


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky2 hrnky
piškoty2 - 3 hrsti
mleté ořechy hrst
med1 lžíce
kokos3 lžíce
granko3 lžíce
vaječný koňak2 dcl
rozpuštěné máslocca 80 g
čokoláda na vaření150 g
fondán1 balíček
Postup přípravy:

Tyto koule nemají chybu, jsou výborné několik dní uležené, pokud to tedy vydržíte! U nás doma byly pryč během dvou dnů. Byla to jen zkouška a před vánočními svátky to zopakuji. Nejlépe chutnají rovnou z ledničky.

Vločky nasucho opražíme a rozmixujeme, piškoty rozmixujeme a přidáme ostatní suroviny, propracujeme, a pokud je potřeba přidáme ještě kokos. Uděláme koule, obalíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout na mřížce. Pak polovinu koulí obalíme v bílém fondánu a ozdobíme čokoládou. Necháme ztuhnout
v ledničce.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno