Pažitka
Název:

Králíček na česneku s cibulí, mrkví, chřestem, podlitý vývarem z chřestu, potřený Ghí s quinoou


Králíček na česneku s cibulí, mrkví, chřestem, podlitý vývarem z chřestu, potřený Ghí s quinoou


Ingredience:
Ingredience:
králičí stehno1 ks
České Ghíčko dle potřeby
bílá cibule1 a 1/2 ks
mrkev2 ks
česnek1 stroužek
uvařený bílý a zelený chřest120 g
sůl dle chuti
vývar z chřestu na podlití0,5 l
mix quinoa světlá a červená dle potřeby
Postup přípravy:

Někdy si vážně připadám jak v pohádce o otesánkovi, ráno první slova našeho syna "mami maso", tak co s ním mám dělat. Králíčka jsem měla v plánu delší dobu a když jsem vařila polévku z chřestu, použila jsem základ vývaru a samotný chřest rovněž k přípravě hlavního chodu, měl jedinou chybu. Musím příště upéct větší porci.

Králičí stehno omyjeme, osolíme, potřeme česnekem, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a podlijeme vývarem z chřestu, přiklopíme a pečeme na 150°C dozlatova, přibližně 45 minut. Když je maso dobře propečené a zelenina měkká, vyjmeme stehno, přidáme vařený chřest a zeleninu společně rozmixujeme, stehno vrátíme zpět, potřeme Ghíčkem a dáme krátce zapéct.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila quinou, kterou jsem si namíchala, propláchla vodou a dala vařit přibližně 15-20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno