Pažitka
Název:

Králičí hřbet na víně a pyré z červených fazolí


Králičí hřbet na víně a pyré z červených fazolí


Ingredience:
Ingredience:
králičí hřbet1 ks
anglická slanina8 plátků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
červené víno1 dcl
máslo dle potřeby
cibule1 ks
hladká mouka1 lžička
mrkev dle potřeby
Pyré:
červené fazole1 plechovka
cibule1 ks
olej dle potřeby
vývar z králičích kostí dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Všichni máme doma rádi králíky, proto se snažím dělat je na různé způsoby, aby pokrmy z nich byly pestré. Dnes jsem zpracovala hřbet, pro dvě osoby tak akorát.

Králičí hřbet vykostíme, vzniknou nám dva válečky, které překrojíme na poloviny. Každý díl osolíme, opepříme a ovineme dvěma pruhy slaniny. Na másle zpěníme cibuli a přidáme válečky. Zprudka opečeme, podlijeme vývarem z králičích kostí, přidáme nakrájenou mrkev a dusíme doměkka. Pak maso i mrkev vyjmeme a výpek necháme vysmahnout. Přidáme lžičku mouky, kousek másla a podlijeme vínem. Mícháme dohladka a přitom seškrábneme vše vypečené v kastrole. Necháme vyvařit alkohol a šťávu zredukujeme. Nakonec přecedíme.

Pyré si připravíme tak, že na oleji zpěníme cibuli, přidáme propláchnuté fazole, osolíme a opepříme a trošku podlijeme. Po chvilce dušení vše rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno