Pažitka
Název:

Králičí roláda plněná červenou řepou


Králičí roláda plněná červenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
vykostěné králičí hřbety2 ks (cca 600g)
zeleninový vývar nebo voda250 ml
plátky anglické slaniny200 g
syrová červená řepa200 g
sladkokyselé okurky5 ks
konzervovaný křen3 lžíce
olej2 lžíce
plátky másla2x1 cm
cibule1 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Na červené řepě, která je nyní v obchodech hodně k mání, doma dost ujíždíme. Dnes v králičí roládě.

Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Okurky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
Králičí hřbety naklepeme, nejlépe přes potravinovou folii a zlehka je po obou stranách okořeníme solí a pepřem.
Pro snadnější zavinutí rolády položíme na pracovní desku velký kus potravinové folie.
Na ni poklademe plátky anglické slaniny tak, aby se trochu překrývaly. Na slaninu položíme králičí hřbety, které potřeme křenem.
Další vrstvu bude tvořit červená řepa a okurky. Nedáme všechno, jen tolik, aby šla roláda dobře srolovat. 
Tuto vrstvu zakryjeme dalšími plátky anglické slaniny a pomocí folie srolujeme do rolády.
Roládu důkladně utáhneme nití a na velké pánvi v rozehřátém oleji prudce ze všech stran opečeme.
V papiňáku na rozehřátém másle orestujeme cibuli. Na dno hrnce dáme nerezovou podložku a na ni položíme roládu. Zasypeme zbytkem řepy (2 lžíce odložíme stranou) a okurek a zalijeme vývarem, který jsme převařili v pánvi po opečení masa.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy zdroj tepla stáhneme na minimum a dusíme 30 minut.
Po ochlazení z hrnce roládu vyjmeme, odstraníme nitě, naporcujeme a uchováme v teple.
Do šťávy dáme 2lžíce odložené řepy, plátek másla a necháme 3minuty provařit.
Jako příloha je vhodná rýže.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno