Pažitka
Název:

Králičí vývar z pomalého hrnce


Králičí vývar z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
vykostěný králičí hřbet1 ks
králičí nožky2 ks
králičí játra1 ks
králičí ledvinky1 ks
cibule1 ks
mrkev1 ks
česnek4 stroužky
celer1/4 bulvy
nové koření6 kuliček
pepř6 kuliček
máslo 2 cm1 plátek
voda1 litr
sůl1 špetka
libeček1 hrstička
vařené nudle do polévky1 velká hrst
čerstvá petrželka1 hrstička
Postup přípravy:
Máme rádi polévky a vývary,které většinou vařím v papiňáku. Chtěla jsem vyzkoušet, jaký je rozdíl mezi vývarem z pomalého hrnce(PH) a vývarem z papiňáku.
U tohoto receptu do PH mohu dát všechno najednou a zelenina se nerozvaří, je hezky na skus. Papiňák musím za 30 minut ochladit, ze začátku přidanou zeleninu odebrat, přidat novou zeleninu + játra a pod tlakem nechat vařit ještě 4 minuty.
Vývar je chuťově (alespoň pro naši rodinu) stejný.
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby.
Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.
Maso ( kosti) se budou malinko přichytávat, ale nevěnujte tomu pozornost.
Mezitím si očistíme zeleninu a necháme ji vcelku. Také odblaníme játra a ledvinky, vše dáme do pomalého hrnce včetně koření a přidáme opečené části z králíka.
Do zapékací nádoby po mase přidáme trochu vody. Z okrajů a dna seškrábneme přípečky a toto přilijeme do pomalého hrnce.
Přidáme litr vody, osolíme a pokud máme, přidáme libeček.
Hrnec přiklopíme poklicí a necháme pracovat na program Low 9 hodin.
Poté vše přes cedník přecedíme, maso obereme a včetně ledvinek, jater a zeleniny nakrájíme a přidáme do vývaru.
Vývar podle potřeby dochutíme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno