Ingredience: | |
králičí stehna | 5 ks |
malý celer | 1 ks |
velká cibule | 1 ks |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
med | 1 lžíce |
bobkový list | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
Ghíčko | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Co dodat? Kombinace chutí báječná, masíčko se rozsýpá a navíc se to všechno vykouzlilo přes noc, když jsem spala (smích).
Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném ghíčku osmahneme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Osmahnutá stehna přendáme do pomalého hrnce a na výpeku ještě necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Mezitím si očistíme celer a nakrájíme na kostičky. Ty přidáme k cibuli, spolu s prolisovaným česnekem a chvíli společně restujeme. Když začne chytat barvu, ztlumíme na minimum a přidáme lžíci hořčice a lžíci medu. Dobře rozmícháme, můžeme podlít trochou vody, aby se nám směs propojila. Touto směsí zalijeme stehna v pomalém hrnci a přidáme ještě bobkový list. Vody/vývaru dáme tak akorát, aby stehna byla z větší části potopená. Necháme pomalit na stupeň LOW asi 8 hodin. Když je maso hotové, vyndáme si ho stranou a ze zbylé směsi odebereme podle potřeby část vývaru tak, aby omáčka nebyla příliš řídká. Při mixování můžeme vývar zpátky přilívat podle toho, jak chceme mít omáčku hustou. Na závěr ještě podle chuti dosolíme. Já jsem podávala s bramborovými špalíčky, ale záleží na vaší chuti, jakou přílohu zvolíte.
Podrobné info: