Ingredience: | |
králík | 4 porce |
slanina | dle chuti |
pórek nakrájený najemno | hrst |
kapie | 1 ks |
cherrry rajčata (žlutá) | 250 g |
dijonská hořčice | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Králík... Velmi chutné a zdravé maso, přesto velmi opomíjené. U nás doma máme králíka moc rádi, proto zkouším pokaždé vymyslet něco trochu jiného, abychom nejedli stále to samé. Dnes jsem upekla králíka na zelenině a podávala jsem ho s jasmínovou rýží.
Omytého králíka osušte, pokud chcete, maso můžete prošpikovat slaninou. Ze slaniny si nakrájejte špalíčky a špičkou nože udělejte do masa zářezy, kam pak strčíte slaninu.
Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí. Do pekáčku dejte pórek, nakrájenou kapii a cherry rajčata. Na zeleninu posaďte maso, podlijte trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na dvě hodiny. Před dopečením odklopte víko a nechte opéct na barvu, polijte výpekem.
Servírujte s jasmínovou rýží a čerstvým salátem.
Podrobné info: