Pažitka
Název:

Králík na zelenině


Králík na zelenině


Ingredience:
Ingredience:
králík4 porce
slanina dle chuti
pórek nakrájený najemno hrst
kapie1 ks
cherrry rajčata (žlutá)250 g
dijonská hořčice dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Králík... Velmi chutné a zdravé maso, přesto velmi opomíjené. U nás doma máme králíka moc rádi, proto zkouším pokaždé vymyslet něco trochu jiného, abychom nejedli stále to samé. Dnes jsem upekla králíka na zelenině a podávala jsem ho s jasmínovou rýží.

Omytého králíka osušte, pokud chcete, maso můžete prošpikovat slaninou. Ze slaniny si nakrájejte špalíčky a špičkou nože udělejte do masa zářezy, kam pak strčíte slaninu. 

Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí. Do pekáčku dejte pórek, nakrájenou kapii a cherry rajčata. Na zeleninu posaďte maso, podlijte trochou vody, přiklopte víkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na dvě hodiny. Před dopečením odklopte víko a nechte opéct na barvu, polijte výpekem.

Servírujte s jasmínovou rýží a čerstvým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno