Ingredience: | |
králičí stehno | 1 ks |
listový špenát | 2 mražené kostky |
cibule | 1/2 ks |
česnek | 4 stroužky |
jáhly | 30 g |
himalájská sůl | dle chuti |
kmín | špetka |
České Ghíčko | dle potřeby |
Potřebovala jsem zredukovat zásoby králíka a špenátu. Jelikož my králíčka rádi tak nebylo o čem přemýšlet.
Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Českým Ghíčkem. Propláchneme a spaříme několikrát jáhly, dáme vařit na 15 minut s dvojnásobkem množství vody, hodně sají. Po uvaření přiklopíme a nechápe vsáknout přebytečnou vodu. Necháme si povolit listový špenát. Orestujeme cibulku, společně s česnekem, přidáme špenát, osolíme a krátce prohřejeme. Doba přípravy 2 hodiny.
Podrobné info: