Pažitka
Název:

Králík pečený na česneku a Českém Ghíčku se špenátem a jáhličkami


Králík pečený na česneku a Českém Ghíčku se špenátem a jáhličkami


Ingredience:
Ingredience:
králičí stehno1 ks
listový špenát2 mražené kostky
cibule1/2 ks
česnek4 stroužky
jáhly30 g
himalájská sůl dle chuti
kmín špetka
České Ghíčko dle potřeby
Postup přípravy:

Potřebovala jsem zredukovat zásoby králíka a špenátu. Jelikož my králíčka rádi tak nebylo o čem přemýšlet. 

Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Českým Ghíčkem. Propláchneme a spaříme několikrát jáhly, dáme vařit na 15 minut s dvojnásobkem množství vody, hodně sají. Po uvaření přiklopíme a nechápe vsáknout přebytečnou vodu. Necháme si povolit listový špenát. Orestujeme cibulku, společně s česnekem, přidáme špenát, osolíme a krátce prohřejeme. Doba přípravy 2 hodiny.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno