Ingredience: | |
králičí stehno | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
himalájská sůl | dle chuti |
kmín | špetka |
České Ghíčko | kousek |
mrkev | 1 ks |
malá petržel | 1 ks |
brambora | 1 ks |
mražené zelené fazolky bio Ardo | hrst |
Králíka zbylo z předchozího dne ještě dost, jen se mi zachtělo jiné kombinace v příloze. A vznikla tato dobrůtka.
Králičí stehno omyjeme, dáme do zapékací mísy, potřeme směsí soli a česneku, pokmínujeme, podlijeme, dáme do trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Králík by měl od kosti odpadávat. Ke konci potřeme Ghíčkem. Zeleninu pokrájíme na kostky, dáme do parního hrnce společně se zelenými fazolkami, uvaříme. Z mrkve, brambory a petržele vyšleháme pěnu a podáváme společně s králíkem a zelenými fazolkami.
Podrobné info: