Pažitka
Název:

Králík "perníkáč"


Králík "perníkáč"


Ingredience:
králičí stehno2 ks
míchaná kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakrájená na kostičky200 g
cibule1 ks
máslo kousek
olej
citron1 ks
nové koření pár kuliček
bobkový list1 ks
celý pepř pár kuliček
hřebíček dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
cukr trochu
skořice špetka
sušené bylinky (rozmarýn, tymián) špetka
mandle pár
švestky (dávají se sušené, ale já jsem zkusila přidat pár mražených do základu) pár kusů
červené víno200 ml
perník na strouhání dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Omáčka s chutí voňavého perníku....

Stehna osolíme, opepříme a opečeme na rozpuštěném másle s olejem. Vyndáme a na výpeku orestujeme cibuli se zeleninou. Vrátíme maso, podlijeme půl na půl vínem s vodou. Osolíme, přidáme koření v sítku, cukr, pár koleček citronu i s  kůrou a pár švestek. Dusíme do měkka. Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Omáčku zahustíme strouhaným perníkem a provaříme. Rozmixujeme a ještě propasírujeme přes cedník. Znovu prohřejeme a podle chuti dochutíme (můžeme přidat švestková povidla, pokud švestky nejsou v základu). Přidáme mandličky a úplně na závěr přidáme oříšek másla na zjemnění, ale už nevaříme.

Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky atd.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno