Ingredience: | |
zadní králičí nohy | 4 ks |
vepřová plec | 900 g |
škvařené vepřové sádlo | 150 g |
10° černé pivo nebo voda | 350 ml |
vývar | 200 ml |
kmín | 2 lžíce |
velká cibule | 2 ks |
česnek | 8 stroužků |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | 6 kuliček |
pepř | 6 kuliček |
sůl | dle chuti |
Ráda používám při pečení masa černé pivo. Hezky zabarví šťávu i kůrčičku na mase.
Cibule a česnek nakrájíme nadrobno a společně s kořením dáme do velkého pekáče. Plecko naporcujeme na větší kusy a všechno maso osolíme. Vložíme k cibuli, posypeme kmínem a poklademe kousky sádla.
Podlijeme pivem, vývarem a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 165°C na 70 minut.
Poté víko odstraníme, teplotu zvýšíme na 200°C a za občasného polévání výpekem dopékáme doměkka a na barvu.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.