Ingredience: | |
vepřová játra | 600 g |
Marináda: | |
bílý jogurt | 1 kelímek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
koření (cibulové) | dle chuti |
libeček | dle chuti |
vejce | 1 ks |
strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek | na smažení |
Zkusila jsem naložit játra do jogurtu a usmažit je na plechu. Abych pravdu řekla, tak takhle křehká játra jsem ještě nikdy neměla.
Játra kuchyňsky upravíme, nakrojíme na stranách, aby se nekroutila, a smícháme se směsí z jogurtu, vejce, koření a bylinek. Naložíme je na noc do této marinády. Další den je i s marinádou obalíme v rozmixovaných tyčinkách nebo v kukuřičných lupínkách. Dáme smažit na plech s pečícím papírem, (malinko pokropený olejem). Smažíme dozlatova a podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.
Podrobné info: