Pažitka
Název:

Křehké máslové tyčinky dvou sýrů


Křehké máslové tyčinky dvou sýrů


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka100 g
pšeničná hladká mouka50 g
sýr Grana Padano100 g
balkánský sýr50 g
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 lžičky
máslo125 g
žloutek na potření1 ks
tymián na posypání
Postup přípravy:

Znáte takové ty sýrové tyčky ze supermarketu, v plastové krabičce? Jsou moc dobré, ale plné palmového oleje a navíc dost drahé. Pokusila jsem se je napodobit doma a myslím, že se to docela povedlo.

Nejdříve si smícháme mouku s práškem do pečiva a sýrem Grana Padano. Přidáme nakrájené máslo a hněteme, dokud nevznikne drobenka. Pak přidáme nadrobený nebo nastrouhaný balkánský sýr a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočívat v lednici alespoň půl hodiny. Pak uděláme z těsta kuličky a z kuliček rukama vyválíme tyčinky, které můžeme ještě pokroutit dokola. Vyskládáme na plech z pečícím papírem, potřeme žloutkem a posypeme tymiánem (nebo čímkoli jiným podle chuti). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí25 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno